понеделник, 26 април 2010 г.

Немарливост или подкупност..

Момченце на 2 годинки почина във варненска болница преди няколко дни. Оказа се, че в болницата имало места, както и лекарства в болничната аптека, но родителите били разтакавани към друга болница, принуждавани да търсят лекарствата. Под настиска на медиите от болницата набързо направиха проверка и уволниха  няколко човека.
Да ама не!
Прокуратурата следва да се самосезира по публикациите и да изправи пред съда виновните. Защото виновни има. Виновни заради немарливост или още по-лошо за подкупност. 
Единственият начин да се спрат издевателствата над пациентите е да се разследва и наказва веднага, защото уволнението не е наказание, а по-скоро избягване на наказанието.
Да видим сега дали сме по-чувствителни към кучешките неволи или човешкият живот в България все пак има цена.



7 коментара:

  1. Ей това, последното изречение, развали цялата работа. :(

    ОтговорИзтриване
  2. Дали? Или трябва да започнем дебат и за това?

    ОтговорИзтриване
  3. Фроги, не си права, съвсем на място си е изречението.

    ОтговорИзтриване
  4. Жалко за детето! Нещастните мърлячи ще си получат възмездие, което и да не бъде под формата на човешко правосъдие, не би трябвало да закъснее. По-скоро се замислям за това, че е нужно да ускорим промяната в начина си на жиивот, за да сме все по-малко зависими от традиционната медицина. Когато се отнася за животите на деца и за спешни случаи обаче е нужна бързата и адекватна намеса на медиците, професионално, но човешко отношение. Не разбрах какво предлагаш да се направи. Колегите журналисти ще вдигнат достатъчно шум, за да се предизвика процес. Така, както направиха с изпадналата в кома поради лекарска грешка родилка Елвира(бог да я прости). И знаете ли какво стана с нейния случай? Частният родилен дом плати под масата на семейството и, за да не се петни публично името им. И аз се дистанцирам от последното изречение. Добре е, че има хора като теб, на които им пука.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз предложих, каквото мисля, че трябва да се направи. Има законов ред по който обществото следва да се само изчиства от подобни дерибеи. Колкото до последното изречение, то е израз на болката ми от реакцията ни към проблемите. Мога да напиша много по въпроса, но ще гонаправя вероятно в следваща тема по въпроса. Сега смао ще наблюдавам обществения отзвук и ще си правя изводите. И да, пука ми, не само за детенцето...

    ОтговорИзтриване
  6. Никакъв дебат - няма място И за такива противопоставяния. Който ги прави, си остава за негова сметка.

    ОтговорИзтриване
  7. Противопоставянето е само в главите ви. Уморен съм от говорене. Кой ще спаси детенцето? И кой ще създаде обществен дебат за отговорността на облечените в бели престилки? Или ще поскърбим няколко дни, за да се почувстваме добри , състрадателни и любвеобилни?

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен.Моля пишете на кирилица и спазвайте добрия тон към всички.
Благодаря!