събота, 6 февруари 2010 г.

Мораториум върху отглеждането на ГМО.Браво, НО..

Медиите и мнозина в коментарите си от вчера побързаха да възхвалят решението за мораториум върху отглеждането на ГМО в България, предложен от ГЕРБ. Само че има уловка. Вносителите казаха, че ще приемат измененията в закона (същите, сещу които всички протестирахме), но ще наложат мораториум. След 5 години, които не са толкова много, отмяната на мораториума просто ще "отключи" закона. Още повече, оказва се, европейската комисия е изисквала просто да оправим контрола по изследванията свързани с ГМО, а не да либерализираме режима. Получи се една типична какафония, в която заинтересованите получиха (или ще получат без повече съпротива), либерализацията, но с отложено "ползване". Според мен, предложението за мораториум не следва да обезсилва борбата срещу измененията в закона за ГМО.Ако има недостатъци по контрола, нека се оправят. И накрая, хубаво е управляващите да се вслушват в общественото мнение, но нека не е в такава "пожарникарска" обстановка.













3 коментара:

  1. Прав си с изключение на едно. Не мисля,че някой се е вслушал в гласът на общественото мнение. Просто се замазват очите и според мен дори ние не сме основните, за които е предназначен мораториумът. По-скоро се симулира позиция пред някого в ЕС.

    ОтговорИзтриване
  2. Разбира се, че може да има хипотези относно мотивите.Факт е, че дават заден ход, когато се сблъскат с масирано недоволство.Друг въпрос е, как го замазват икакви допълнителни глупости сътворяват.Механизма е ясен, обаче, а ние сме опитните зайчета.

    ОтговорИзтриване
  3. Have you ever considered about including a
    little bit more than just your articles? I mean, what you say is
    valuable and all. But imagine if you added
    some great graphics or video clips to give your posts
    more, "pop"! Your content is excellent but with images and videos, this website could certainly
    be one of the most beneficial in its niche. Terrific
    blog!

    Here is my blog post :: Louis Vuitton Discount (louisvuitton-usa.topwb.com)

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен.Моля пишете на кирилица и спазвайте добрия тон към всички.
Благодаря!