събота, 13 март 2010 г.

По пътеката



Срещнеш ли я, Любовта те осветява като всепроникващо меко Слънце. Изпълва те с живителни сили, завладява хоризонтите ти и...те подготвя за Голямото Изпитание - борбата със собственото ти Его. Има безбройни писания за  това какво е Любовта. За Истинската Любов, за Голямата Любов, за Божията Любов... Според мен Любовта е само една и тя винаги има реално човешко лице. Всичко останало за красиви абстракции, които те "предпазват" от впускане в схватката с Егото. Колко Голяма ще бъде Любовта зависи от това колко място, освободено от Егото си, ще и дадете. Няма друг начин да живеете Любов. Колкото повече място и дадете, толкова повече Любов ще живеете. Спомнете си това, когато борещото се за оцеляване Его се замята болезнено и ви заподхвърля логични причини да се откажете от Любовта. И ако сега си задавате основателния въпрос "Какво ще остане от мен, когато Егото ми изчезне съвсем?", ще ви отговоря, че не знам. Но знам, че ще науча отговора. Защото ИСКАМ да живея Любовта...ЦЯЛАТА.




10 коментара:

  1. Изживей я и я пази.Защото,често пропускаме дребни неща и птичето отлита, а после...
    После не остава нищо,дори Егото ни...

    ОтговорИзтриване
  2. Пуснеш ли я няма ИЗживяване а живеене. Затова егото се бори със зъби и нокти. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Трудното е, че има две страни, ако освободим себе си, не е сигурно дали отсрещната страна ще се справи също толкова добре. Както във всяко нещо, и Любовта изисква да се поемат рискове :)

    ОтговорИзтриване
  4. Да Krassy! Животът предполага поемането на рискове. Привидно можем да се отказваме от извършването на избор, но твърде често, отказа от избор също е избор. И винаги се плаща!Единственото в което можем да бъдем сигурни, е собственото ни намерение в настоящия момент. Всички останали неща са измамна мрежа от предположения, очаквания или заблуди.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. http://photo-cult.com/showpic.php?gal=18&aut=eliii&id=267154

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко се свежда до умението да се насладиш на мига. Влюбен си ...... ок, наслади се на момента. Срешнал си Любовта.... просто я изживей, без да се замисляш какво ще ти струва и въобще струва ли си. Няма нищо вечно и понеже живота е мигове, важно е да уловиш мига и да го изживееш до край :)

    ОтговорИзтриване
  8. Най-после се завърна, и то как... изпълнен с Любов. Е, пролет е. Егото е само осъзнатата ни част, която като процент е много по-малко от останалото (около 20, при всеки различно). Ако Любовта е извън Его, т.е. в Супер Его и Ид (цензура и инстинкт)- много жалко. Аз мисля, че Любовта трябва да изпълва Его (осъзнатото ни Аз), но да присъства и в другите слоеве на съзнанието ни, за да изгубим разума си и да и се наслаждаваме с всичките си сетива.

    ОтговорИзтриване
  9. Надявам се никога да не ИЗживея любовта. Тя трябва да живее дори след като аз спра да дишам...

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен.Моля пишете на кирилица и спазвайте добрия тон към всички.
Благодаря!