вторник, 26 октомври 2010 г.

Фен страничка във Фейсбук

Наскоро ми попадна материалче в което се бяснява кратичко как и защо да си направим фен страничка във Фейсбук. Ето ви линк, а аз ще се опитам да споделя набързо моят скромен опит с направата на такава страничка, както и с добавянето на допълнителен таб в страничката. Струва ми се, че ще бъде интересно за тези, които имат бегли познания по HTML и CSS.
И така, влезте на http://www.facebook.com, без да се логвате, ако имате личен акаунт. 
Кликнете върху Create a Page в долният край на страничката.
Отваря се следното:
Избирате за какво е страничката, попълвате името, чеквате празното квадратче и създавате страничката. Оформянето и в голямата си част е като на лична страничка, така че ще пропусна обясненията. Причините да си създадете такава страничка са обяснени на линка, който дадох в началото, така че ще опиша тук само опита си по създаването на допълнителен таб, чрез използването на свободен шаблон. Има изобилие от шаблони тук . 
Как се добавя допълнителният таб е обяснено с картинки тук, като тънките моменти са два.
Редактирането на текста на шаблона и необходимостта да имате собствен сайт, където да качите изображенията, които се използват в шаблона. Е, разбира се, за да се получи ваша страничка, в шаблона трябва да заместите някои от изображенията с ваши, както и да редактирате текста. 
Кода на шаблона се съдържа във файла code.txt, а изображенията в папката images. Тази папка, съдържаща изображенията които ще използвате, следва да качите на вашия сайт, а във файла code.txt, да замените " images/" с "http://вашия сайт/facebook_page/images/"
Аз използвах следния шаблон, а в крайна сметка се получи това
Надявам се да ви е полезно и интересно споделеното. Ако някой реши, че мога да му бъда полезен при създаването на такава страничка, нека попита. Забавлявайте се! 

14 коментара:

  1. Много благодаря за полезната информация!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет, какво означава да качим изображенията в нашия сайт? Ами ако нямаме такъв?

    ОтговорИзтриване
  3. Ами не знам как да стане без да имаш някакво място където да хостнеш изображенията. Не съм пробвал, но ще стане и с Пикаса или друго безплатно хранилище за изображения, стига да можеш да ползваш линковете до изображенията.

    ОтговорИзтриване
  4. Полезно е, ще го пробвам за нашия сайт! Благодаря за инфото!

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване
  6. Споделеното е много полезно. Е наистина, ако нямаш сайт е малко по-сложно... всъщност предполагам може да качим изображенията в блог, ако нямаме сайт (в случая нямам сайт, но имам блог)?! Заемам се и ако срещна трудности ще пиша пак.

    ОтговорИзтриване
  7. Интересно е да си направиш фен страничка, аз все още нямам, но от тези снимки и обяснени изглежда лесно. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  8. Има си доста плюсове, за това да си направиш фейсбук страница. Особено ако имаш приятели извън страната.

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря за предоставеният линк, от който да се информираем защо да си направим страница във фейсбук.Има страница там, но не знаех, че може да си направим и добавяне на допълнителен таб в страничката.Звучи ми интересно и нещо по ново.Ще се опитам да направя и ще внимавам при това редактиране на текста на шаблона където да качим изображенията, които се използват в шаблона. Хубаво е, че ни и ориентираш къде са кодовете на шаблона , които са във файла code.txt, а изображенията в папката images.Дано да стане, но след като има и снимков материал, би трябвало, ако не ще пиша с въпроси.

    ОтговорИзтриване
  10. Не се бях заглеждала в тази част на страницата на фейсбук като влизам.От една страна е хубаво че можем така бързо и лесно да се информираме за хората, които ни интересуват, но от друга страна забравяме, че може да е видим и на живо и по някакъв начин живеем със снимките и коментарите на другите, чак ми се е случвало да ми се сърдят , че не съм харесала дадено публикация , което е смешно........но вярно!!!!!!За такава фен страничка сигурно ще е подходяща за някои които няма какво толкова да правят през деня и имат дадена информация и чувства, които искат да изкажат, така ще бъдат видяни от доста голям брой потребителя.Благодаря за подробното описние.

    ОтговорИзтриване
  11. Добре, е че и тази опция ни предлага страницата, но мисля, че е бива да се задълбаваме чак толкова.

    ОтговорИзтриване
  12. На скоро и аз се възползвах от тези фен странички и са доста полезни!

    ОтговорИзтриване
  13. Чудесно е че има подобни страници от където може да научиш нещо ново и да ти бъде от полза, особено това за редактирането на текста на шаблона и необходимостта да имаме собствен сайт, където да качим изображенията, които се използват в шаблона. Е, разбира се, за да се получи наша страничка, в шаблона трябва да заместим някои от изображенията с наши, както и да редактирате текста. Много благодаря за този код , който ни давате във файла code.txt,със сигурност щ есе справя, подробно сте описали всичко от което имаме нужда.

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря и аз за полезната статия, много полезна ми беше тази информация която открих..." Тази папка, съдържаща изображенията които ще използвате, следва да качите на вашия сайт, а във файла code.txt, да замените " images/" с "http://вашия сайт/facebook_page/images/" както добре сте ни описали тук в този кратък цитат,който си позволих, дори и да не се занимава човек професиналноако следва вашите стъпки ще успее.

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен.Моля пишете на кирилица и спазвайте добрия тон към всички.
Благодаря!