четвъртък, 12 август 2010 г.

Да пуснем книга на свобода

Не е моя идеята, просто сега достигна до мен.

"книги "пуснати на свобода". Т.е. ХУБАВИ книги, които на някого са в повече, които носят клеймо "книга пусната на свобода" и са оставени на седалка в градския транспорт, на пейка или на тротоара, в парка и пр. Ако ти хареса, можеш да я задържиш и да пуснеш друга своя хубава книга "на свобода". Клеймото можеш да си направиш сам или да го свалиш като изображение от уеб-сайт посветен на това."

Ще се опитам да направя и страничка във Фейсбук, с надеждтата популярността да я превърне в значима реалност. И тук мненията ви ще са от полза.



6 коментара:

  1. Това не е нова идея, но в България изобщо не е изпипана. Един вид няма смисъл понеже книгите се загубват безвъзвратно.
    Желатели винаги има, но не винаги се получава...

    ОтговорИзтриване
  2. Дали това е защото самите ние не сме свободни?

    ОтговорИзтриване
  3. По-скоро защото се опитваме да бъдем измамници на гърба на поправилите се измамници.

    ОтговорИзтриване
  4. Идеята е добра, но за съжаление не изпълнима. Аз бих допълнила идеята, ако имаме хубави книги и желаем да ги четат, да използваме библиотеките... Но и там вече не виждам хора. :( На открито в лошо време да оставя хубава книга - смятам, че ще е жалко за книгата.

    ОтговорИзтриване
  5. много ми харесва този блог, винаги намирам интересни неща; продължавайте да постирате и да споделяте тук с всички нас; до скоро, много поздрави и приятен ден пожелавам на всички

    ОтговорИзтриване
  6. В един друг сайт или блог бях чела за подобна "инициатива", но под друг надслов. Там обаче имаше условие ако намериш книга да влезеш в сайта и да я регистрираш, като я прочетеш да напишеш къде я оставяш, ако някой иска да я потърси. Горе долу по същия начин се вписват и нови книги. От една страна не е лош метода, защото се следи как се развиват нещата с книгите, от друга писането е много...

    ОтговорИзтриване

Вашето мнение е важно за мен.Моля пишете на кирилица и спазвайте добрия тон към всички.
Благодаря!